Сучасні люди отримали захист від вірусів від неандертальців – вчені

Поділитися
Сучасні люди отримали захист від вірусів від неандертальців – вчені Гени неандертальців дозволили сучасним людям отримати захист від вірусів © Naked Science
2% генів сучасних людей успадковані від неандертальців.

Вчені зі Стенфордського університету заявили про те, що гени, які були успадковані сучасними людьми від неандертальців, подарували першим захист від вірусів. Як повідомляє Phys.org, у геномі більшості жителів сучасних Європи і Азії міститься 2% ДНК неандертальців.

На думку дослідників, перші контакти між представниками Homo sapiens і неандертальцями сталися тоді, коли люди сучасного типу покинули Африку. До того моменту неандертальці жили на території Азії і Європи сотні тисяч років і їхній імунітет адаптувався до існуючих тут вірусів.

У ході дослідження вчені проаналізували нуклеотидні послідовності понад 4,5 тисячі людських генів, пов'язаних з захистом проти вірусів, на збіг з фрагментами ДНК неандертальця. Було виявлено 152 ділянки ДНК, які були присутні в геномах обох видів.

Дослідники встановили, що білки, які кодуються генами, успадкованими від неандертальців, здатні взаємодіяти з ВІЛ, вірусами гепатиту С та грипу А.

Раніше вчені встановили, що гени неандертальців викликають депресії, нікотинову залежність і захворювання шкіри у сучасних людей.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі