Температура Світового океану в 2019 році була найвищою в історії спостережень

Поділитися
Температура Світового океану в 2019 році була найвищою в історії спостережень Температура Світового океану досягла рекордних значень © rnd-sale.ru
Температура води продовжує зростати.

Вчені з США і Китаю заявили про те, що температура Світового океану досягла рекордних значень. За даними їх дослідження, в 2019 році температура води океанів була найвищою в історії спостережень і вона продовжує зростати, повідомляє Naked science.

За словами дослідників, швидкість нагріву всіх земних океанів, які уловлюють більше 90% надлишкового тепла Землі, за останні 25 років можна порівняти з енергією, виробленою 3,6 мільярда атомних бомб.

У ході нового дослідження вчені прагнули продемонструвати вплив глобального потепління на Світовий океан. Для цього вони використали дані з усіх можливих джерел, включаючи проект "Арго" - глобальний масив даних від 3886 вільної дрейфуючих буїв-профілографів. Виявилося, що в 2019 році температура вод океану була на 0,075 градуси Цельсія вищою, ніж середні значення за 1981-2010 роки.

"Показники потепління океану неспростовні і стали ще одним доказом глобального потепління. Немає ніяких розумних альтернатив, крім людських викидів, що вловлюють тепло газів, що пояснюють таке нагрівання", - говорить Лицзин Ченг, провідний автор дослідження.

За словами вчених, температура води Світового океану за останні п'ять років була найвищою за всю історію спостережень. Крім того, не можна забувати, що в 2013-2015 роках у північних частинах Тихого океану утворилася "крапля", температура якої на шість градусів вища, ніж у навколишнього води.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше 11 тисяч вчених зі 153 країн світу заявили про настання "кліматичної надзвичайної ситуації". За їхніми словами, в разі, якщо існуючий порядок не буде переглянутий, не можна буде уникнути "невимовних людських страждань".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі