Tesla запатентувала батарею для електромобілів нового покоління

Поділитися
Компанія Маска запатентувала нову більш довговічну батарею з найкращою продуктивністю і більш низькою вартістю.

Американська компанія Tesla разом зі своїм партнером по розробці батарей для електрокарів Джеффом Дан подала патентну заявку на винахід, нового акумулятора з більш тривалим терміном служби, що володіє кращою продуктивністю і більш низькою вартістю, повідомляє Electrek.

Минулого тижня Джефф Дан і його команда дослідників з Університету Далхаузі в Канаді представили результати тесту нової батареї, якої для електромобіля вистачить на 1,6 млн км. Це літієвоіонний акумулятор з монокристалічним катодом і вдосконаленим електролітом.

Серед особливостей нового винаходу - дві присадки для електроліту, які підвищують продуктивність і термін служби батареї, а також здешевлюють виробництво порівняно з технологіями, в яких застосовують більше двох присадок. Винахідники пояснюють, що в такий спосіб зможуть продовжити життя батареї і знизити вартість її виробництва шляхом додавання в електроліт двох добавок - виниленкарбоната в поєднанні з 1,2,6-оксодитианом-2,2,6,6-Тетраоксид.

Також в патенті описано катоди і аноди, оптимально відповідні для описаного електроліту. За рахунок цього і досягається більш ефективна робота акумулятора.

У поданому патенті Tesla вказує в графі винахідників саме Джеффа Дана і його команду.

Читайте також: КСУ взявся за перевірку конституційності закону про декомунізацію

Зазначимо, на початку місяця Ілон Маск вперше офіційно заявив, що Tesla збирається запустити власне виробництво акумуляторних елементів. Зараз компанія закуповує їх у Panasonic. Взявши виробництво акумуляторів в свої руки, компанія зможе наростити обсяги їх випуску та уникнути можливих перебоїв з поставками.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі