Ті, хто одужав після зараження коронавірусом, виявилися незаразними

Поділитися
Ті, хто одужав після зараження коронавірусом, виявилися незаразними Ті, хто вже одужав, не можуть бути рознощиками вірусу © Deutsche Welle
Разом з тим, медики відзначають, що необхідно продовжити вивчати поведінку вірусу в таких організмах пацієнтів.

У деяких пацієнтів, які були виписані з лікарні після зараження коронавірусом COVID-19, в організмах були знайдені його сліди. Разом з тим, такі пацієнти виявилися незаразними, повідомляє "УНІАН".

Представник Комісії з охорони здоров'я Китаю Го Янхон заявив, що все ж необхідно провести додаткові дослідження коронавірусу для того, щоб зрозуміти, як він поводить себе в організмах тих, хто вже одужав і не страждає від симптомів.

Розтин 85-річного чоловіка, який потрапив у лікарню Уханя 1 січня і помер через зараження коронавірусом через 28 днів, показало, що вірус атакує в першу чергу легені. Немає доказів того, що він атакує і інші органи.

Стаття з результатами розтину була опублікована в Journal of Forensic Medicine. У ній йдеться про те, що патологічні зміни, викликані COVID-19, схожі на ті, які викликають збудники SARS та MERS – двома іншими коронавірусами, відповідальними за великі епідемії. Розтин також виявив, що зміни в легенях, спричинені новим вірусом, не такі серйозні, як при зараженні SARS.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Інформація про те, що ті, хто вже одужав, можуть бути рознощиками коронавіруса, з'явилася на цьому тижні. Тоді медики виявили в організмі тих, хто вилікувався, сліди коронавірусу.

Станом на 28 лютого новим коронавірусом заразилися 83,4 тисячі осіб. Центром епідемії все ще залишається Китай, проте інфекція швидко заражає нові країни. Найбільше заражених знаходяться в Південній Кореї, Італії, Ірані та на круїзному кораблі Diamond Princess, який стоїть в японському порту.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі