Толерантність до алкоголю могла врятувати предків людини від вимирання

Поділитися
Толерантність до алкоголю могла врятувати предків людини від вимирання Алкоголь міг зіграти вирішальну роль у виживанні людства © Phys.org
Предки людини їли фрукти, які вже почали бродити.

Вчені з Ексетерського університету заявили про те, що засвоєння алкоголю організмом могло допомогти вижити предкам людини і вберегло їх від вимирання, повідомляє Phys.org. Ця здатність дозволяла людиноподібним мавпам їсти фрукти, які довгий час пролежали на землі і почали виділяти етиловий спирт.

Наголошується, що близько 10 мільйонів років тому предки людини конкурували за виживання з іншими мавпами і програвали останнім, які були здатні їсти і перетравлювати незрілі фрукти. Разом з тим, мінімум одна лінія людиноподібних мавп все-таки змогла вижити завдяки здатності засвоювати перезрілі фрукти, в яких вже почав з'являтися спирт.

Мавпи не можуть засвоювати етанол, тому нове джерело їжі могло стати вирішальним для виживання наших предків. "Навіть сьогодні ми бачимо, як великі людиноподібні мавпи їдять ферментовані фрукти і п'ють пальмове вино, вироблене людиною",- відзначають вчені.

"Цікаво те, що рівень алкоголю у фруктах, що впали, складає 1-4%, тобто, на рівні зі слабким пивом. Але більша частина алкоголю, яку споживають сучасні люди набагато міцніша. Можливо, як і в питанні з сіллю та цукром, справа не в самій субстанції, а доступ до неї", - зазначив один з авторів дослідження Кім Хокингс.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Університету Вандербільта і Інституту Солка заявили про те, що мозок людей, схильних до алкоголізму, з самого початку інакше реагує на дію спиртного. Ця різниця у нейронній відповіді і може стати ключем до розуміння виникнення алкоголізму.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі