У будинку мисливця за старожитностями знайшли монети V століття до нашої ери

Поділитися
У будинку мисливця за старожитностями знайшли монети V століття до нашої ери Монети знайдені в будинку мисливця за старожитностями © Israel Antiquities Authority
останнім часом зросла кількість мисливців за скарбами, які руйнують археологічні ділянки.

У будинку невідомого мисливця за старожитностями в Ізраїлі знайшли 232 давніх монети. Знайдені артефакти містять у собі кілька перських монет, які датуються V століттям до нашої ери, повідомляє Times of Israel.

Крім того, деякі монети належать також до елліністичного, римського і візантійського періодів, найпізніші з них були викарбувані в Османській імперії в XVI столітті. Монети відіграють важливе значення для вчених, оскільки з їх допомогою вони можуть датувати ділянку розкопок. Наприклад, нещодавно монети, які були знайдені на Ступінчастій вулиці в Єрусалимі, дозволили з'ясувати, що вона була побудована в 20-30 роках нашої ери.

У Відділі запобігання крадіжок Ізраїльської адміністрації старожитностей повідомили, що останнім часом почастішали випадки пограбування археологічних ділянок. Мисливці за скарбами використовують металодетектори і за їх допомогою знаходять стародавні артефакти. Відділ стикається приблизно з 300 випадками крадіжок старожитностей на рік.

Інспектор Відділу Нір Дистельфельд повідомив, що він помітив злодія, який повертався до одного і того ж місця зі старожитностями і впізнав його, оскільки раніше його вже штрафували в подібних випадках. Злочинцеві вдалося втекти, але співробітники Відділу отримали дозвіл оглянути будинок, в якому і були знайдені артефакти. На даний момент мисливця за скарбами затримала поліція, його допитують і найближчим часом йому пред'являть звинувачення.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше група археологів під керівництвом Джоді Мегнесс з Університету Північної Кароліни виявила в руїнах синагоги V століття на півночі Ізраїлю стародавні мозаїки. На мозаїках зображені сім відомих біблійних сюжетів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі