У двох астероїдах виявили складові РНК

Поділитися
У двох астероїдах виявили складові РНК Бомбардування Землі астероїдами могло сприяти появі життя © Galaxy Science
Дослідникам вдалося знайти в астероїдах рибозу та інші цукри.

Міжнародна група вчених виявила в астероїдах рибозу та інші цукри, які можуть утворювати ДНК і РНК. Як повідомляє NASA, відкриття стало ще одним аргументом на користь гіпотези про те, що життя на Землі виникло в результаті бомбардування астероїдами.

Дослідникам вдалося знайти цукри в двох астероїдах, багатих вуглецем, NWA 801 і Murchison. Рибоза є ключовою складовою РНК, яка виступає в ролі молекули-посередника, копіюючи генетичні інструкції з ДНК і доставляючи їх в рибосоми. Останні зчитують РНК для побудови білків, необхідних для життєвих процесів.

"В астероїдах знаходили інші важливі компоненти життя, наприклад амінокислоти і нуклеїнові основи. Але цукри були відсутньою ланкою цього ланцюга. Наше дослідження надало перші свідчення наявності рибози у космос і доставки її на Землю. Позаземний цукор міг сприяти формуванню РНК на древній Землі, що, можливо, призвело до появи життя", - заявив один з дослідників Есихоро Фурукава.

За словами дослідників, вміст рибози та інших цукрів коливається від 2,3 до 11 частин на мільярд NWA 801 і від 6,7 до 180 частин на мільярд в Murchison. Це досить багато для небесних тіл.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені з Університету Гаррісберга в США виявили всередині скам'янілих молюсків, вік яких складає від 5 до 12 мільйонів років, десятки скляних кульок діаметром у кілька міліметрів. За словами дослідників, це може бути свідченням зіткнення астероїда з Землею в далекому минулому.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі