У Франції заборонили розрекламований Трампом препарат від коронавіруса

Поділитися
У Франції заборонили розрекламований Трампом препарат від коронавіруса Французькі лікарі більше не мають права виписувати пацієнтам із COVID-19 гідроксихлорохін. Трамп хвалив цей препарат, і навіть стверджував, що вживав його для профілактики © Sky News
Гідроксихлорохін як і раніше виписуватимуть пацієнтам із малярією або вовчанкою, але для лікування COVID-19 його застосовувати заборонено.

Міністерство охорони здоров'я Франції виключили протималярійний препарат гідроксихлорохін з протоколів лікування COVID-19. Французьким лікарям заборонено призначати цей препарат як сам по собі, так і в поєднанні з іншими ліками, пацієнтам із коронавірусом SARS-CoV-2.

У той же час, гідроксихлорохін може застосовуватися для лікування малярії і вовчанки, де він зарекомендував себе як ефективний засіб.

У Моз зазначили, що готові переглянути свою позицію щодо застосування гідроксихлорохін при COVID-19, якщо позитивний вплив буде клінічно доведено.

25 травня Всесвітня організація охорони здоров'я "поставила на паузу" тестування гидроксихлорохина на пацієнтах з COVID-19. Перед цим ВООЗ рекомендувала не використовувати гідроксихлорохін для лікування або профілактики коронавірусних інфекцій, за винятком випадків, коли це є частиною клінічних випробувань.

Гідроксихолорохін рекламувався раніше Дональдом Трампом та іншими як можливий засіб для лікування хвороби, викликаної новим коронавірусом. Президент США заявляв про те, що він приймав ліки гідроксихлорохін в якості профілактики проти коронавірусу COVID-19.

Однак дослідження показали, що застосування препарату на основі гідроксихлорохіну викликає ряд побічних явищ, таких як шлуночкова аритмія і кровотечі, внаслідок яких пацієнти вмирали.

Читайте також: У Москві автомобіль збив на смерть ексзаступника міністра оборони СРСР Шуральова

Професор Володимир Корсунов в інтерв'ю ZN.UA розповів, як діти переносять COVID-19, а також про вплив коронавіруса на організм людини.

Лікар пояснив, що люди переносять захворювання по-різному, і єдиної клінічної картини COVID-19 немає. Зокрема, коронавірус може спровокувати закупорку легеневої артерії тромбом і призвести до смерті хворого. Крім ураження легень, від неважкої пневмонії до важкого респіраторного дистрес-синдрому, коронавірус може серйозно відбитися на роботі нирок і навіть призвести до їх відмови.

Дослідники також вивчають механізми впливу коронавіруса не кров інфікованого. Він схожий на дію чадного газу, щр викликає гостре кисневе голодування організму.

Детальніше про готовність української інфекційної медицини протистояти пандемії COVID-19, про штучну вентиляції легенів та інші методи кисневої терапії пацієнтів, а також про те, що являє собою коронавірус SARS-CoV-2, і які загрози здоров'ю людини він несе, читайте в матеріалі Сергія Жукова "Російська рулетка коронавіруса" - інтерв'ю професора-анестезіолога Володимира Корсунова ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі