У Греції народилася "дитина від трьох батьків"

Поділитися
У Греції народилася "дитина від трьох батьків" У Греції з'явилася "дитина трьох батьків" © indianexpress.com
Дослідники використали генетичний матеріал трьох осіб.

Лікарі з Греції та Іспанії використали генетичний матеріал трьох осіб для того, щоб допомогти жінці подолати безпліддя і дати їй можливість народити дитину. Як повідомляє ВВС, хлопчик вагою 2,9 кілограма народився 9 квітня.

І мати, і дитина почувають себе добре. Разом з тим, деякі дослідники стверджують, що процедура викликає етичні питання і її не повинні були використовувати.

Експериментальний метод передбачає використання яйцеклітини від матері, сперми батька і ще однієї яйцеклітини від жінки-донора. Він був розроблений для того, щоб допомогти сім'ям, які страждають від генетичних мітохондріальних захворювань, які передаються від матері дитині.

Деякі лікарі вважають, що ця технологія може збільшити шанси при штучному заплідненні. Мітохондрії – це невеликі ділянки клітин, які перетворюють їжу на корисну енергію. У деяких випадках при захворюваннях мітохондрії можуть ставати дефектними, а з'єднання ДНК матері з донорськими мітохондріями може допомогти уникнути появи захворювання у дитини.

Раніше створення ембріонів з використанням ДНК трьох осіб було легалізоване у Великій Британії. При зачатті таким чином дитина буде мати понад 22 тисячі генів батьків і лише 37 генів донора. Гени донора не вплинуть на зовнішність і особистісні характеристики дитини, але допоможуть позбутися серйозних захворювань, пов'язаних зі сліпотою, порушенням функцій мозку і серцевими захворюваннями.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі