У Китаї опублікували перше дослідження про коронавірус: основні висновки

Поділитися
У Китаї опублікували перше дослідження про коронавірус: основні висновки У дослідженні підкреслили небезпеку коронавірусу для лікарів © depositphotos/benedixs
У зоні ризику ускладнень після знаходяться літні люди і ті, хто страждає хронічним захворюваннями.

Органи охорони здоров'я Китаю опублікували дані першого дослідження, присвяченого коронавірусу Covid-19. Воно засноване на аналізі понад 70 тисяч випадків захворювання та дозволило визначити основні категорії пацієнтів, які перебувають у зоні ризику ускладнень після зараження, повідомляє ВВС.

Наголошується, що найбільше постраждала провінція Хубей, де розташовується місто Ухань, з якого і почалася епідемія коронавірусу. Рівень смертності там становить 2,9% порівняно з 0,4% в інших провінціях. В цілому, смертність від Covid-19 складає 2,3%.

У ході дослідження використовувалися дані 72314 випадків зараження коронавірусом. Розглядалися як підтверджені випадки, так і підозри на захворювання і безсимптомні випадки.

У 80,9% випадків спостерігався помірний перебіг хвороби, у 13,8% випадків – важкий і тільки 4,7% випадків були критичними. Найвищий рівень смертності серед пацієнтів з підтвердженим діагнозом – у людей старше 80 років.

Крім того, дослідження показало, що в зоні ризику тяжкого перебігу захворювання знаходяться літні люди і ті, хто страждає хронічними захворюваннями.

У доповіді також підкреслюють, що в зоні ризику зараження перебувають медичні працівники. Станом на 11 лютого 3019 лікарів були інфіковані, у 1716 було підтверджено захворювання, а п'ять – загинули.

Звіт також зазначає, що пік захворюваності припав на 23-26 січня до 11 лютого він знизився. На думку авторів дослідження, важливу роль в цьому зіграли ізоляція цілих міст і систематичне поширення по різних каналах критично важливої інформації щодо заходів. Зокрема, рекомендації щодо миття рук, носіння масок, звернення за допомогою, а також мобілізація груп швидкого реагування допомогли зупинити поширення епідемії.

У той же час експерти застерігають, що до часу повернення людей з довгих вихідних "країна повинна бути готова до можливого відновлення епідемії".

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Станом на 18 лютого в Китаї повідомили про 1886 нових випадки захворювання коронавірусом і 98 смертельних випадків. В цілому у світі зареєстровано 72 436 випадків захворювання, 1873 людини загинули. З початку епідемії одужали 12 677 осіб.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

ZN.UA зібрало найважливішу інформацію, пов'язану з розповсюдженням китайського корнавирусу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі