У Китаї вилікували першого пацієнта з коронавірусом

Поділитися
У Китаї вилікували першого пацієнта з коронавірусом Медикам вдалося вилікувати жінку, яка заразилася коронавірусом © depositphotos / Imaginechina-Editorial
Жінку вже виписали з лікарні.

Медики з Шанхаю заявили про те, що їм вдалося вилікувати першого пацієнта, якому було поставлено діагноз "пневмонія", викликана новим коронавірусом. Як повідомляє агентство Sina з посиланням на Муніципальну комісію охорони здоров'я, пацієнта вже виписали з лікарні.

56-річна жінка деякий час прожила в Ухані. 10 січня у неї з'явилися лихоманка і швидка стомлюваність, а 12 січня вона приїхала в Шанхай. 15 січня її поклали в місцеву лікарню, вона стала першим пацієнтом, у якого було діагностовано коронавірус в Шанхаї.

З часу госпіталізації медики уважно стежили за станом пацієнтки. Її стан поступово поліпшувався і протягом останніх шести днів температура її тіла залишалася нормальною. Проведені аналізи показали, що запалення поступово знижується, а два нових тести на коронавірусні нуклеотидні кислоти виявилися негативними.

Після того, як експертна комісія проаналізувала результати аналізів пацієнтки, вона прийшла до висновку, що захворювання повністю пройшло і виписала жінку.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Вчені засумнівалися в зміїному походження коронавіруса з Китаю

У Китаї вже зафіксовано майже 830 випадків захворювання вірусною пневмонією, викликаною 2019-nCoV, 25 осіб померли. Британські епідеміологи вважають, що число заражених може значно перевищувати офіційні дані і сягати 4000 осіб.

Про поодинокі випадки захворювання також повідомляла влада Японії, Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В'єтнаму і США.

В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів з підвищеною температурою. Пасажирів з міста Ухань перенаправляють до аеропортів Нью-Йорка, Лос-Анджелеса, Сан-Франциско, Атланти і Чикаго, де проводиться скринінг на предмет зараження вірусом.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин у місті Ухань, що стало епіцентром спалаху захворювання, а також у містах Ечжоу і Хуангань.

Детальніше про спалах читайте в матеріалі DT.UA "25 осіб померли, Китай закриває міста: що відомо про новий коронавірус".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі