У Китаї знайшли ще 200 солдатів з Теракотової армії

Поділитися
У Китаї знайшли ще 200 солдатів з Теракотової армії Археологи знайшли ще 200 солдатів Теракотової армії © Вікіпедія
Археологам вдалося знайти коней, мечі і щити.

Китайські археологи виявили під могилою імператора Цинь Ши Хуань-ді ще 200 солдатів, які входили до складу Теракотової армії. Як повідомляє Newsweek, археологи також знайшли 12 коней з глини, останки двох колісниць, бронзові мечі, луки і кольорові щити.

Відкриття було зроблено під час останнього раунду розкопок в похоронній камері №1 на ділянці площею 400 квадратних метрів. За словами керівника розкопок, виявлених солдатів можна поділити на дві групи: зі списами і луками.

Теракотова армія була створена близько 2200 років тому для того, щоб захистити імператора в загробному житті. Армія, яка складається з восьми тисяч воїнів, 500 коней і 130 колісниць, була закопана в трьох різних кімнатах під мавзолеєм імператора.

Вперше солдатів армії знайшли фермери в 1974 році, а незабаром дослідники знайшли комплекс з тисяч солдатів, кожен з яких відрізнявся індивідуальними рисами. На думку дослідників, на будівництво комплексу знадобилося 30 років.

Вчені вважають, що в похоронній камері №1 знаходиться близько шести тисяч воїнів. Яким чином була створена армія, вчені на даний момент не знають.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше археологи виявили в Китаї мініатюрну версію теракотової армії, вік якої оцінюється в 2100 років. Знахідка включається в себе фігурки піхоти, кавалерії, музикантів, возів та сторожових веж.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі