У Німеччині та Японії зафіксовані випадки зараження коронавірусом людей, які не відвідували Китай

Поділитися
У Німеччині та Японії зафіксовані випадки зараження коронавірусом людей, які не відвідували Китай Зареєстровано два випадки зараження коронавірусом у людей, які не відвідували Китай
В обох випадках ті, хто заразився, контактували з людьми, які приїхали з Китаю.

В Японії і Німеччині підтверджені випадки зараження новим коронавірусом у людей, які не виїжджали в Китай. В обох випадках ті, хто заразилися, контактували з тими, хто приїхав з цієї країни.

Як повідомляє Kyodo News, в Японії захворів водій автобуса, який возив туристів, які приїхали з китайського Уханя, де вперше було зафіксовано спалах пневмонії, викликаної новим вірусом. Відзначається, що пневмонія у 60-річного водія була діагностована в суботу, він госпіталізований. Загальна кількість тих, що заразився новим коронавірусом, в Японії досягло шести осіб.

Пацієнт з Німеччини заразився після спілкування з колегою з Китаю, яка відвідала країну минулого тижня. Жінка почала почувати себе погано 23 січня, по дорозі в Пекін. 33-річному чоловікові з Баварії поставили діагноз "пневмонія, викликана новим коронавірусом" в понеділок. Це перший випадок передачі вірусу від людини до людини на території Європи.

Міністр охорони здоров'я Німеччини Йенс Шпан заявив, що він "очікував", що вірус може дістатися до Німеччини, тому всі системи країни приведені в готовність. Він також додав, що ймовірність поширення вірусу по території країни дуже низька.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Джерелом поширення нового коронавірусу може бути не ринок морепродуктів в Ухані — вчені

Станом на 28 січня число загиблих в результаті спалаху коронавіруса досягло 106 осіб, число підтверджених випадків зросло майже до 4500. Про випадки захворювання також повідомляли влада Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В'єтнаму, США, Сінгапуру, Саудівської Аравії, Непалу і Канади.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин в Ухані та інших містах, де зафіксовано спалах захворювання. Вильоти туристичних груп з Китаю припинені.

Детальніше про коронавірус читайте в матеріалі Лідії Суржик "Академік Володимир Широбоков: "Мікроби не прощають легковажності".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі