У Сан-Франциско законодавчо заборонили застосовувати технологію розпізнавання облич

Поділитися
У Сан-Франциско законодавчо заборонили застосовувати технологію розпізнавання облич У США почали вважати, що розпізнавання осіб порушує права людини © iphones.ru
Законодавчий орган проти застосування цієї технології на муніципальному рівні.

Сан-Франциско - перше місто у США, де поліції заборонили використовувати технологію розпізнавання облич через можливе обмеження громадянських прав людини. Рішення відмовитися від Face ID міська влада ухвалила законодавчо, повідомило інформаційне агентство Associated Press, передає UBR.

Місцевий законодавчий орган проти застосування цієї технології на муніципальному рівні. Однак заборона не стосується використання в приватному порядку, у бізнес-сфері, а також не поширюється на федеральний рівень.

Противники технології розпізнавання осіб неодноразово підкреслювали, що вона занадто недосконала і несе серйозну загрозу громадянським правам. Опоненти висловлювалися за те, щоб у поліції з'явився потужний інструмент для боротьби із злочинністю. Однак занадто молода індустрія має огріхи - в США вже є приклади, коли сенатори були помилково оголошені злочинцями через цю програму - їх невірно ідентифікували.

Заборона на використання технології розпізнавання осіб є частиною більш широкого наглядового законодавства в Сан-Франциско. Місцеві правоохоронні органи отримали припис пояснити деталі будь-якого виду використовуваного спостереження.

Департаменти поліції повинні отримати схвалення на застосування або придбання подібних технологій. Зазначимо, що у Сан-Франциско розташовані головні офіси таких технологічних гігантів, як Twitter, Uber і Airbnb.

Фахівці в'єтнамської фірми Bkav показали, як за допомогою маски за 200 доларів можна обійти Face ID у iPhone X і отримати доступ до гаманця Apple Pay. Фахівці радять власникам iPhone не використовувати технологію розпізнавання облич для доступу до фінансових операцій.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі