В американському сегменті МКС спрацювала сирена

Поділитися
В американському сегменті МКС спрацювала сирена На МКС спрацювала сигналізація © NASA
Аварійна сигналізація спрацювала через підвищення рівня кисню.

В американському сегменті Міжнародної космічної станції спрацювала аварійна сигналізація. Про це в Центр управління польотами повідомив командир екіпажу МКС космонавт Олексій Овчінін, повідомляє РБК.

За словами космонавта, сирена спрацювала через високий вміст кисню в модулі "Звезда". Факт спрацьовування сигналізації підтвердили і в "Роскосмосі", зазначивши, що були вжиті всі необхідні заходи і ситуація не несе небезпеки для екіпажу.

На даний момент на борту МКС знаходяться космонавти "Роскосмосу" Олексій Овчінін і Олександр Скворцов, астронавти NASA Нік Хейг, Крістіна Кук і Ендрю Морган, а також астронавт ЕЅА Лука Пармітано.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

27 серпня до модуля "Звезда" пристикувався корабель "Союз" з роботом Федором на борту.

Корабель повинен був пристикуватися до МКС вранці 24 серпня, але підійшов до неї на відстань 99 метрів, завис, а потім почав відхід на безпечну відстань 279 метрів.

За даними джерела в ракетно-космічній галузі, причиною невдачі стала відмова одного напівкомплекту системи зближення "Курс-НА" на борту станції. Стиковка корабля в автоматичному режимі була неможлива через те, що на "Союзі" була відсутня необхідна система.

Для того, щоб повторна спроба стикування корабля відбулася, екіпаж МКС в ручному режимі перестикував корабель "Союз МС-13". Його відстикували від модуля "Звезда" і пристікували до модуля "Поиск".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі