В суботу з Землею зблизиться астероїд з власним супутником

Поділитися
В суботу з Землею зблизиться астероїд з власним супутником Астероїд пролетить повз Землю вже завтра © NASA
Ширина небесного тіла досягає 1,32 кілометра.

У суботу, 25 травня, повз Землю пролетить незвичайний астероїд. Небесне тіло, ширина якого досягає 1,32 кілометра, а швидкість – 77 тисяч кілометрів на годину, має власний супутник. Як повідомляє Naked science, астероїд пролетить на відстані 5,18 мільйона кілометрів від нашої планети, що дорівнює 13,5 відстаней від Землі до Місяця.

Астероїд 1999 KW4 був виявлений 29 травня 1998 року. Оскільки у нього є власний супутник, технічно небесне тіло позначається як подвійна система. "Злегка сплющений на полюсах, з гірським хребтом навколо екватора протягом всієї поверхні. Через цей гребень об'єкт нагадує дзигу або волоський горіх", - описують об'єкт астрономи з обсерваторії Las Cumbres.

Дослідники з Центру малих планет Смітсонівської астрофізичної обсерваторії віднесли астероїд до категорії потенційно небезпечних. Разом з тим, згідно з підрахунками, він навряд чи зійде зі своєї орбіти і зіткнеться з Землею. Наступного разу небесне тіло зблизиться із нашою планетою у 2036 році.

Раніше вчені заявили про те, що потенційно небезпечні для Землі астероїди залишаються невидимими для наземних телескопів. До своїх висновків дослідники прийшли, проаналізувавши дані виявлень навколоземних об'єктів кількома обсерваторіями.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі