В Україні зупинили виробництво популярного препарату від COVID-19

Поділитися
В Україні зупинили виробництво популярного препарату від COVID-19 Остаточне рішення про застосування препарату гідроксихлорохін ВООЗ представить в середині червня © News.ru
Останні дослідження показали небезпечність застосування цього препарату.

Фармацевтична компанія "Дарниця" призупинила проект з виробництва гідроксихлорохіна для лікування COVID-19. Про це йдеться в заяві прес-служби компанії.

У заяві підкреслюється, що вчені "Дарниці" уважно стежать за авторитетними медичними дослідженнями, які стосуються ефективності застосування гідроксихлорохіна при лікуванні COVID-19. Станом на 26 травня на сайті ClinicalTrial.gov було зареєстровано 201 дослідження застосування гідроксихлорохіна для лікування COVID-19, з яких 5 - завершені.

"Були опубліковані матеріали клінічних досліджень, які не підтвердили користь від застосування експериментального лікарського засобу гідроксихлорохін у хворих на COVID-19. "Дарниця" бере до уваги світову наукову думку, оскільки безпека пацієнтів і наукова доцільність є безумовним пріоритетом для компанії. Тому компанія призупинила проект з виробництва препарату гідроксихлорохін для лікування COVID-19", - йдеться в заяві.

Читайте також: Кабмін схвалив криміналізацію переміщення через кордон України товарів протиепідемічного призначення

Зазначимо, після того як британський журнал The Lancet озвучив дані досліджень, згідно з якими спостерігалася висока смертність у групі пацієнтів, які отримують гідроксихлорохін в якості терапії лікування від COVID-19. Всесвітня організація охорони здоров'я після оприлюднених данних рекомендувала припинити використання даного препарату. ВООЗ має намір вивчити докази про користь або її відсутність для лікування хворих на коронавірус препаратом гідроксихлорохін. Очікується, що результати будуть представлені до середини червня.

У ВООЗ наголосили, що в програмі по застосуванню препарату від малярії для лікування коронавірусу брали участь 17 країн і тисячі пацієнтів.

Швейцарський виробник ліків Novartis, який бажав пожертвувати для лікування коронавірусних хворих мільйони доз препарату гідроксихлорохіну, розкритикував дані дослідження журналу Lancet, що охоплює 100 000 осіб, заявивши, що воно було "поверховим" і не могло продемонструвати причинний зв'язок між гідроксихлорохіном і побічними ефектами.

"Нам потрібні рандомізовані контрольовані клінічні випробування, щоб чітко розуміти ефективність і безпеку", - сказав представник Novartis.

Novartis в свою чергу продовжує проводити дослідження препарату на 440 пацієнтах в США.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі