В Якутії виявили нове смертельне захворювання – ЗМІ

Поділитися
В Якутії виявили нове смертельне захворювання – ЗМІ Діти, які страждають від цього захворювання, доживають максимум до трьох років
Діти, які страждають від цього захворювання, доживають максимум до трьох років.

Лікарі-генетики з Якутії відкрили невідоме до цього часу захворювання, викликане мутацією в генах. При цьому захворюванні діти часто не доживають і до трьох років через незворотнє порушення обміну речовин.

За словами лікаря-генетика Надії Максимової, на даний момент з 16 виявлених пацієнтів в живих залишилися тільки двоє.

Генетичні хвороби, як правило, поширюються і закріплюються в закритих популяціях, які представляють собою частини того чи іншого народу, що жив відокремлено. Причиною розвитку захворювання може бути наявність поблизу шкідливих виробництв. На сьогоднішній день відкрито близько шести тисяч подібних захворювань.

Читайте також: Вчені виявили, що взимку люди частіше вмирають від серцево-судинних захворювань

Нове захворювання є вже третім, відкритим Максимовою. До цього лікар виявила SOPH-синдром і "якутська синдром низькорослості".

Раніше повідомлялося про те, що в Сибірській мерзлоті був виявлений древній гігантський вірус, який отримав назву Mollivirus Sibericum. На думку дослідників, кліматичні зміни і видобуток нафти можуть привести до нових відкриттів, які можуть загрожувати людству.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі