Вчені дізналися про нову причину появи раку

Поділитися
Вчені дізналися про нову причину появи раку Вживання жирної їжі може стати причиною появи раку © Lenta.ru
Поява раку товстої кишки може бути пов'язана з двома генами, які беруть участь у спалюванні жирів.

Вчені з Ратгерського університету заявили про те, що два гени, які присутні в стовбурових клітинах кишечника і допомагають спалювати жир, що надходить в організм з їжею, можуть брати участь у появі раку товстої кишки, повідомляє EurekAlert!.

"Вчені показали, що при вживанні продуктів з високим вмістом жиру в кишечнику підвищується кількість стовбурових клітин, що робить організм більш сприйнятливим до раку товстої кишки", - заявив один з дослідників Майкл Верзі.

У результаті природних процесів щодня втрачаються мільйони клітин кишечника так само, як губляться клітини шкіри. Столові клітини кишечника постійно оновлюються, забезпечуючи оновлення слизової оболонки. Разом з тим, зміни в стовбурових клітинах можуть призвести до появи раку. Рак товстої кишки є третім найпоширенішим раком, який реєструється у чоловіків і жінок у США.

У ході дослідження вчені з'ясували, що два гени (HNF4A і HNF4G) забезпечують правильне функціонування слизової оболонки кишечника. Вони допомагають спалювати жир, забезпечуючи стовбурові клітини енергією. Коли в харчовому раціоні присутня велика кількість жиру, кількість стовбурових клітин, що постійно діляться, збільшується, і це підвищує ризик розвитку пухлин. Таким чином, здорове харчування є одним з ефективних способів профілактики онкологічних захворювань.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше повідомлялося про те, що українські вчені винайшли протираковий засіб на основі чорних антарктичних дріжджів Nadsoniela nigra. Дослідження українських вчених-мікробіологів можуть допомогти в боротьбі з раком.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі