Вчені підтвердили давнє зіткнення Землі з великим небесним тілом

Поділитися
Вчені підтвердили давнє зіткнення Землі з великим небесним тілом Земля зіткнулася з кометою чи астероїдом 13 тисяч років тому © NASA
Зіткнення сталося 13 тисяч років тому.

Вчені з Вітватерсрандського університету (ПАР) заявили про те, що їм вдалося виявити свідчення зіткнення Землі з астероїдом або кометою, яке відбулося 13 тисяч років тому. Катастрофа призвела до глобальної зміни клімату, а також викликала зникнення багатьох видів тварин, повідомляє "Популярная механика".

У ході дослідження вчені вивчили зразки, які були витягнуті з торф'яних відкладень в провінції Лімпопо в ПАР. У них була виявлена висока концентрація платини, яка міститься також в небесних тілах.

На думку дослідників, це є ще одним свідченням на користь гіпотези про зіткнення Землі з великим небесним тілом. Ймовірно, комета чи метеорит впав у Північній Гренландії, де під льодовиком Гайавата виявлений кратер діаметром 31 кілометр і віком 12800 років. Зміна клімату була викликана розсіюванням пилу і сажі в атмосфері планети. Платина в породах того ж віку виявлена також у Гренландії, Євразії, Північній Америці, Мексиці та Чилі.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені заявили про те, що потенційно небезпечні для Землі астероїди залишаються невидимими для наземних телескопів. До своїх висновків дослідники прийшли, проаналізувавши дані виявлень навколоземних об'єктів кількома обсерваторіями.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі