Вчені пов'язали ожиріння з ризиком розвитку деменції

Поділитися
Вчені пов'язали ожиріння з ризиком розвитку деменції Ожиріння може призвести до розвитку деменції
Ризик особливо високий для жінок.

Вчені з Університетського коледжу Лондона заявили про те, що для людей, які страждають від ожиріння, ризик розвитку деменції значно вищий, ніж для тих, чий індекс маси тіла знаходиться в межах нормальних значень. При цьому, розвиток деменції відбувається не миттєво, а в часовому проміжку до 15 років, повідомляє MedicalXpress.

Дослідження вчених показує, що ризик розвитку деменції при ожирінні на 31% вищий, ніж у людей з "нормальною" масою тіла. Особливо високий ризик для жінок.

У ході дослідження вчені вивчили дані 6582 жителів Британії у віці до 50 років, які були зібрані у вибірці English Longitudinal Study of Ageing. Для визначення розвитку деменції використовували три різних джерела: діагноз лікаря, статистику лікарень та інформаційні звіти.

Виявилося, що для людей з індексом маси тіла понад 30 (цей показник відповідає ожирінню) на початку дослідження, ризик розвитку деменції протягом в середньому 11 років був на 31% вищим, ніж у тих, чий індекс маси тіла становив 18,5-24,5 (вважається нормою).

Для жінок, які страждали від ожиріння (на основі окружності талії), ризик розвитку деменції був на 39% вище, ніж у жінок з показниками, які відповідають нормі. Розвиток деменції не залежав від віку, освіти, генетики, захворювання на діабет або паління.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: Окупанти ОРЛО розплатилися за воду 58 тоннами копійок

Раніше міжнародна група вчених заявила про те, що вплив ожиріння і надлишкової ваги на ризик розвитку раку виявився в два рази сильніше, ніж передбачалося до цього. У ході дослідження вчені провели генетичний аналіз восьми пов'язаних з ожирінням типів раку.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі