Вчені пов'язали паління з ризиком розвитку аритмії

Поділитися
Вчені пов'язали паління з ризиком розвитку аритмії Паління підвищує ризик розвитку аритмії © Андрій Товстиженко, DT.UA
Куріння 10 сигарет на день підвищує ризик розвитку аритмії на 14%.

Вчені з Німеччини і Великої Британії заявили про те, що паління порушує серцевий ритм і пов'язано з підвищеним ризиком розвитку аритмії. Як відзначають дослідники, ризик розвитку патологічного стану підвищено як для курців, так і для тих, хто кинув палити. Висновки вчених були опубліковані в журналі European Journal of Preventive Cardiology.

У ході нової роботи вчені проаналізували результати 29 досліджень, які розглядали зв'язок між кількістю викурених сигарет на день і наслідками для організму. При цьому, у дослідженнях брали участь як курці, так і ті, хто ніколи не палив або кинув палити.

Виявилося, що кожні 10 сигарет на день підвищують ризик розвитку аритмії на 14%. При цьому, ризик розвитку захворювання у курців на 32% вище, ніж у тих, хто не палить. У тих, кто кинув палити цей показник становить 9%.

Раніше вчені знайшли докази безпосередньої залежності між вживанням алкоголю і розвитком раку. Алкоголь може стати причиною розвитку, щонайменше, семи видів раку, а не тільки раку печінки, як вважалося раніше.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі