Вчені розповіли про небезпеку довгого робочого дня

Поділитися
Вчені розповіли про небезпеку довгого робочого дня Довгий робочий день може стати причиною розвитку інсульту © MedicalXpress
Робота більше 10 годин на день протягом довгого часу підвищує ризик розвитку інсульту.

Вчені з Університету Анже у Франції заявили про те, що у людей, які працюють більше 10 годин на день, підвищується ризик розвитку інсульту. При цьому, цей ризик підвищується, якщо люди переробляють протягом 10 років і більше, повідомляє MedicalXress.

Вчені проаналізували дані великомасштабного дослідження, в якому взяли участь 143 592 осіб у віці від 18 до 69 років. Дослідники враховували дані про вік і стать добровольців, а також паління і тривалості робочого дня.

Виявилося, що перенесли інсульт 1224 людини. У 29% опитаних був довгий робочий день, 10% працювали 10 годин і більше. У тих, хто переробляв, ризик розвитку інсульту підвищувався на 29%, а у тих, хто переробляв протягом 10 років і більше, цей ризик підвищувався на 45%. При цьому, довгий робочий день вчені розуміли як роботу більше 10 годин на день мінімум 50 днів у році.

"Зв'язок між довгим робочим днем протягом 10 років і інсультом був особливо сильним у людей віком до 50 років. Це було несподівано. Потрібні подальші дослідження для того, щоб пояснити цей зв'язок", - заявив провідний автор дослідження Алексіс Деската.

Раніше вчені заявили про те, що хронічний стрес призводить до змін у структурі та пошкодження нервових клітин у мозку. Особливо це стосується мигдалеподібного тіла – центру емоцій і пошуку зовнішніх загроз.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі