Вчені розповіли про терміни заразності носіїв нового коронавірусу

Поділитися
Вчені розповіли про терміни заразності носіїв нового коронавірусу Носії коронавірусу залишаються заразними в середньому 20 днів © usatoday
Людина, яка заразилася, може передавати інфекцію іншим в середньому протягом 20 днів.

Китайські вчені провели когортне дослідження, яке дозволило їм визначити строки заразності носіїв нового коронавірусу. Виявилося, що людина, яка заразилася, може передавати інфекцію іншим протягом 8-37 днів після появи перших симптомів, повідомляє Naked science.

У ході дослідження вчені вивчили дані 191 пацієнта з двох лікарень міста Ухань, де вперше було зафіксовано спалах вірусу. 137 з цих пацієнтів успішно перемогли хворобу, 54 – померли. У середньому, інфіковані пацієнти могли передавати інфекцію іншим протягом 20 днів після появи симптомів.

"Минулі спостереження показували, що сліди РНК збудників атипової пневмонії SARS та близькосхідної лихоманки MERS були присутні в диханні пацієнтів через чотири і три тижні після початку хвороби. Ми провели першу таку оцінку для SARS-CoV-2 і з'ясували, що генетичний матеріал вірусу присутній в диханні пацієнта протягом приблизно 20 днів", - заявляють вчені. При цьому, згідно з висновками дослідження, здатність заражати інших людей і терміни залежать від того, як протікає хвороба і яка її тяжкість.

Вчені відзначають, що середня тривалість присутності такого симптому як лихоманка становила 12 днів, задишка – 13 днів (у тих, хто помер, - до самої смерті), а кашель спостерігався у деяких пацієнтів навіть при виписці з лікарні.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Станом на 11 березня коронавірусна інфекція під назвою Covid-2019 вже поширилася в 114 регіонів світу, не враховуючи материкову частину Китаю, який досі вважають епіцентром поразки. У світі кількість хворих досягла 119 239 осіб, з них 80 958 – жителі Піднебесної. На другому і третьому місцях за кількістю інфікованих стоять такі країни як Італія (10 149 осіб) та Іран (8 042 людини) відповідно.

Жертвами Covid-2019 за весь час поширення хвороби стали 4 287 осіб. Також 65 787 осіб повністю вилікувалися.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі