Вчені створили робота-змію для боротьби з наслідками інсульту

Поділитися
Вчені створили робота-змію для боротьби з наслідками інсульту Робот може маневрувати по артеріях © Naked Science
Мініатюрні роботи можуть пересуватися по найвужчих артеріях.

Вчені з Массачусетського технологічного інституту створили робота-змію на магнітному управлінні, який може маневрувати по найвужчих артеріях і надалі зможе запобігти смерті від інсульту або аневризми, повідомляє Naked science.

Розмір робота не досягає і міліметра, а завдяки феромагнітнмс доменам і гидрогелю, який зменшує тертя, він може пересуватися по складних і обмежених тунелях, наприклад, судинним структурам в тілі і мозку. Важливо, що робот рухається не сам по собі, ним керує лікар. Сердечник пристрою виготовлений з нікель-титанового сплаву, який може згинатися, а потім повертатися до своєї природної форми.

Розробники стверджують, що роботи допоможуть медикам лікувати важкодоступні області головного мозку.

"Однією з проблем в хірургії була можливість переміщатися по кровоносних судинах мозку. Наші феромагнітні роботи, враховуючи їхню компактну, автономну активацію та інтуїтивні маніпуляції, відкривають шлях до мінімально інвазивної роботизованої хірургії раніше недоступних уражень", - заявив один з авторів роботи Кюджин Чо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше розробники компанії навчили двоногого робота Atlas паркуру. Робот навчився перестрибувати через колоду і підійматися на високі сходи. У компанії стверджують, що Atlas застрибує на сходи висотою 40 сантиметрів без втрати темпу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі