Вчені виявили на давньоєгипетських муміях невидимі татуювання

Поділитися
Вчені виявили на давньоєгипетських муміях невидимі татуювання На тілі однієї з жінок було 30 татуювань © Naked Science
Вік мумій оцінюється в три тисячі років.

Археологи з Університету Міссурі в Сент-Луїсі за допомогою інфрачервоного сканера помітили на семи муміях єгиптянок, вік яких оцінюється в три тисячі років, невидимі татуювання. Як повідомляє Naked science, мумії були виявлені в некрополі Дейр-ель-Медіна.

На даний момент дослідники не знають, навіщо єгиптяни наносили малюнки на тіло. Вони також не знають, ким були люди, останки яких їм вдалося виявити. Разом з тим, відомо, що в Дейр-ель-Медіні жили ремісники, які будували і прикрашали гробниці в сусідніх Долині царів і Долини цариць. Оскільки татуювання були знайдені тільки у жіночих мумій, археологи припускають, що ці єгиптянки могли бути цілительками або жрицями.

Наголошується, що на тілі однієї жінки було цілих 30 малюнків. Деякі з малюнків були хрестоподібними візерунками, а інші – нагадували ієрогліфи, ймовірно, володарки татуювань були пов'язані з релігійною сферою.

Крім того, на тіла єгиптянок наносили зображення ока, папірусу, богів і тварин.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше команда польських археологів виявила десятки мумій недалеко від найстарішої відомої піраміди в некрополі біля селища Саккара. Вік мумій оцінюється в дві тисячі років. При цьому, більшість мумій були поховані прямо в піску.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі