Вчені виявили несподіване джерело радіації біля станції "Фукусіма-1"

Поділитися
Вчені виявили несподіване джерело радіації біля станції "Фукусіма-1" Біля "Фукусіми-1" знайдено радіоактивний цезій © digitalglobe.com
Цезій поширився майже на 100 кілометрів уздовж берегової лінії.

Вчені виявили нове несподіване джерело радіації в околицях японської атомної електростанції "Фукусіма-1". Ним виявився цезій, що поширився майже на 100 кілометрів уздовж берегової лінії, повідомляє Gizmodo.

Цезій-137 є радіоактивним ізотопом цезію, який утворюється при поділі ядер в реакторах АЕС. Він є одним з головних компонентів забруднення біосфери і при високих концентраціях представляє смертельну небезпеку для людини.

За словами авторів дослідження, рівні забруднення не настільки високі, щоб викликати занепокоєння про здоров'я жителів регіону, але нове джерело радіації необхідно враховувати "при управлінні районами, в яких розташовані атомні електростанції".

На сьогоднішній день 440 АЕС розташовуються біля узбережжя. Дослідники вивчають, як викиди подібних станцій впливають на річки і атмосферу, але аварія на "Фукусімі" стала першою подією, яка сталася біля такого великого водоймища, як Тихий океан.

11 березня 2011 року стався найсильніший в історії Японії землетрус магнітудою 9,1, який викликав цунамі з висотою хвилі понад 40 метрів. Удар стихії обрушився на узбережжя, ставши причиною аварії на АЕС "Фукусіма-1", де вийшла з ладу система охолодження реакторів. Це призвело до порушення герметичності споруд і радіоактивного зараження місцевості. Територію навколо станції покинули близько 300 тисяч жителів.

Катастрофа на АЕС "Фукусіма-1" стала найсерйознішою з часів Чорнобиля у 1986 році.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі