Вчені виявили невідомий раніше вид тиранозаврів

Поділитися
Вчені виявили невідомий раніше вид тиранозаврів Знайдений динозавр був найдавнішим тиранозавром у Північній Америці © dinohistory.ru
Вид вважається найдавнішими тиранозаврами в Північній Америці.

Палеонтологи виявили в Канаді останки раніше невідомого виду тиранозаврів. Як повідомляє ВВС, ящір мешкав тут у Крейдяному періоді (145-66 мільйонів років тому) і вважається найдавнішим тиранозавром у Північній Америці.

Вік останків оцінюється в 80 мільйонів років. За словами вчених, знайдений динозавр дозволяє краще вивчити еволюцію тиранозаврів. Його зріст становив 2,5 метра. Ящір мав довгу морду, характерні виступи на черепі, а також зуби довжиною сім сантиметрів.

Новий вид назвали Thanatotheristes degrootorum, що в перекладі з грецького означає "жнець смерті". За словами дослідників, ця назва означає, що в ті часи тиранозавр був єдиним відомим альфа-хижаком в Канаді. А от прізвисько динозавру дали Танатос – на честь божества-уособлення смерті в грецькій міфології.

Фрагменти черепа динозавра були знайдені ще в 2010 році, їх виявив фермер і палеонтолог-любитель Джон Де Гроот. "Щелепа була абсолютно приголомшливою знахідкою. Ми відразу зрозуміли, що це щось особливе, адже було видно скам'янілі зуби", - розповів він.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше вчені заявили про те, що гігантські динозаври зауроподи могли пересуватися на двох ногах. Вперше таку гіпотезу висунув ще в 1940 році палеонтолог Роланд Т. Берд, тепер же їй знайшли нові підтвердження.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі