Вчені визначили межу людської витривалості

Поділитися
Вчені визначили межу людської витривалості Вчені розповіли про межу людської витривалості
Дослідники визначили гранично можливу кількість споживаних калорій.

Вчені з Університету Дюка заявили про те, що їм вдалося знайти межу людської витривалості, проаналізувавши забіг у майже п'ять тисяч кілометрів, Tour de France і інші спортивні змагання, повідомляє ВВС.

На думку дослідників, межа витривалості - це споживання калорій, що в 2,5 рази перевищує рівень метаболізму організму в стані спокою, тобто, 4000 калорій в день для середньостатистичної людини. Все, що вище цього, не дозволить людині підтримувати такий режим у довгостроковій перспективі.

Більш того, дослідження демонструє, що рекордсменами з витривалості є вагітні жінки, оскільки живуть майже на межі того, з чим може впоратися організм.

Дослідження почалося з вивчення "Забігу крізь США", в якому спортсмени пробігли близько п'яти тисяч кілометрів з Каліфорнії у Вашингтон за 140 днів. Учасники змагання пробігали шість марафонських дистанцій на тиждень протягом декількох місяців, а вчені досліджували вплив таких навантажень на їх тіла.

При цьому, вчені записували рівень споживання калорій у стані спокою (коли організм розслабляється) до і після забігу. Крім того, фіксувалася кількість калорій, які були спалені під час забігу. У результаті з'ясувалося, що споживання калорій спочатку було високим, але в підсумку вирівнювалося на рівні приблизно в 2,5 рази вище, ніж у стані спокою.

Дослідникам також вдалося знайти залежність між тривалістю забігу і витратою енергії. Чим довше тривав забіг, тим важче спалювалися калорії. Вчені підкреслюють, що людина може з легкістю вийти за межі своєї щоденної витрати калорій в короткостроковій перспективі і це не буде великою проблемою для організму, але в довгостроковій перспективі такий режим неможливий.

Вчені також наголошують, що межа в 2,5 рази вища за середню норму є межею в першу чергу для травної системи людини, а не серця, легких або м'язів. Виявилося, що тіло не може засвоювати, споживати і поглинати достатню кількість калорій, щоб постійно підтримувати високий рівень споживання енергії.

Раніше вчені з Університету Квін і Федерального університету Ріо-де-Жанейро заявили про те, що білок іризин, який виробляється при фізичних вправах, нейтралізує симптоми хвороби Альцгеймера.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі