Вчені звинуватили смартфони в зростанні кількості травм голови

Поділитися
Вчені звинуватили смартфони в зростанні кількості травм голови Смартфони виявилися пов'язані зі зростанням кількості травм
Дослідники вважають, що пристрої з сенсорним екраном винні в травмах голови і шиї.

Американські вчені заявили про те, що поява смартфонів призвела до зростання кількості травм голови та шиї. На думку дослідників, це може бути пов'язано з тим, що пристрої з сенсорним екраном вимагають більшої уваги і відволікають від того, що відбувається навколо, повідомляє "Популярная механика".

У ході дослідження вчені проаналізували 76 тисяч звернень за медичною допомогою з січня 1998 по грудень 2017 року. З цієї вибірки вони виділили 2500 випадків травм голови і шиї, які були пов'язані з використанням мобільних пристроїв.

Більше половини постраждалих від мобільного телефону - молодь у віці від 13 до 29 років, а переважна більшість пошкоджень були отримані не безпосередньо від пристрою, а від того, що людина була неуважна через роботу зі смартфоном. Серед таких травм домінують рвані рани та забої голови та обличчя.

Різкий сплеск числа подібних ушкоджень з постійним щорічним зростанням зафіксований з 2009 року, а вперше травми через використання мобільного телефону різко почастішали в 2007 році. Вчені пов'язують це з виходом на ринок першого iPhone і подальшим поширенням смартфонів з сенсорним екраном, які вимагають більшої уваги і сильно відволікають людей від ситуації навколо.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше видання Business Insider склало список з 20 кращих смартфонів 2019 року. Перше місце в списку зайняв смартфон OnePlus 7T.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі