Вчений показав, як виглядала б Земля без води океанів

Поділитися
Вчений показав, як виглядала б Земля без води океанів Вчений показав висихання океанів Землі © Science Alert
Вода приховує мости, по яким тисячі років тому наші предки мігрували між континентами.

Колишній співробітник NASA, який зараз працює в Японському агентстві аерокосмічних досліджень, Джеймс О'Доногью представив відео, яке показує, як виглядала Земля, якби всі океани висохли. Для цього він використав відео NASA, створене у 2008 році, і вніс до нього деякі корективи, повідомляє ScienceAlert.

У 2008 році фізик і аніматор з NASA Горас Мітчелл створив відео, яке показувало висихання води океанів. О'Доногью взяв його за основу і додав таймінг, а також вказав, яка кількість води висихає в той чи інший проміжок часу.

Першими структурами прихованої землі після висихання океанів стануть континентальні шельфи – межі континентів. "Я трохи сповільнив початок відео, оскільки, дивно, але дуже багато підводного ландшафту відкривається на перших десятках метрів", - розповів учений.

Континентальні шельфи містять кілька мостів, за допомогою яких наші предки пересувалися між континентами. Після настання останнього льодовикового періоду велика кількість води виявилася сковано льодовиками на полюсах, оголивши континентальні мости. Коли ж льодовики розтанули, вода сховала їх.

У міру висихання води оголюється також найбільша гірська мережа на Землі – серединно-океанічний хребет. Він простягається на 60 тисяч кілометрів, 90% його поверхні знаходиться під водою.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше 11 тисяч вчених зі 153 країн світу заявили про настання "кліматичної надзвичайної ситуації". За їхніми словами, в разі, якщо існуючий порядок не буде переглянутий, не можна буде уникнути "невимовних людських страждань".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі