Volkswagen розробила робота для зарядки електромобілів

Поділитися
Volkswagen розробила робота для зарядки електромобілів Робот може зарядити електрокар прямо на парковці © Naked Science
Багаторівневі парковки можна буде перетворити на гігантські зарядні станції.

Німецька компанія Volkswagen розробила робота Mobile Charging Robot, який дозволяє зарядити електрокар на будь-якому паркувальному місці. Завдяки цьому багаторівневі парковки з легкістю можна перетворити на гігантські зарядні станції. Щоб викликати робота, достатньо скористатися додатком для смартфона, повідомляє Naked science.

Mobile Charging Robot здатний транспортувати відразу кілька батарей ємністю близько 25 кВтг. Після того, як робот отримує сигнал від водія, автомобіль якого потрібно зарядити, він під'їжджає до паркувального місця, підключає акумулятор до машини і відправляється по іншим викликам. Після того, як всі машини будуть заряджені, робот збирає акумулятори і відвозить їх заряджатися.

Батареї Mobile Charging Robot зможуть поповнювати заряд акумуляторів електромобіля з потужністю до 50 кВт. Шлях до потрібної машині робот знаходить за допомогою камер, сенсорів і сканерів.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

У вересні проти німецького автоконцерну висунули колективний позов понад 470 тисяч власників дизельних автомобілів марки Volkswagen. Власникам належить компенсація за продаж автомобілів, на основі неправдивих даних про викиди.

Автовласники хочуть довести, що концерн допомогою маніпуляцій з програмним забезпеченням навмисно шкодив покупцям. В самій компанії не бачать підстав виплачувати будь-яке відшкодування, аргументуючи це тим, що покупці використовували їх автомобілі як постійні транспортні засоби.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі