Як не заразитися коронавірусом: рекомендації ВООЗ у картинках

Поділитися
Як не заразитися коронавірусом: рекомендації ВООЗ у картинках Експерти ВООЗ пояснили, як мінімізувати ризик інфікування 2019-nCoV © World Health Organization
Рекомендації стосуються правил гігієни, харчування і реагування на ознаки захворювання.

Всесвітня організація охорони здоров'я оприлюднила рекомендації для людей, які перебувають в Китаї та інших країнах, де зафіксовані випадки зараження коронавірусом 2019-nCoV. Рекомендації стосуються правил гігієни, харчування, а також реагування на ознаки захворювання.

Щоб зменшити ризик зараження, експерти ВООЗ рекомендують:

1. Мити руки з водою і милом, або ж обробляти їх антисептичної рідиною на основі спирту.

2. Прикривати ніс та рот серветкою при чханні і кашлі.

3. Уникати близького контакту з людьми із симптомами грипу чи застуди.

4. Піддавати м'ясо і яйця ретельній термічній обробці під час приготування.

5. Уникати незахищених контактів із домашніми, свійськими та дикими тваринами.

World Health Organization

Крім того, тим, хто подорожує, ВООЗ рекомендує їсти лише ретельно приготовлену їжу, не плювати на публіці, уникати контактів і не подорожувати з хворими тваринами.

World Health Organization

"Якщо ви захворіли під час подорожі, якомога раніше повідомте про це персоналу і зверніться по медичну допомогу. А також передайте інформацію своєму сімейному лікареві", - підкреслили у ВООЗ.

World Health Organization

Як повідомлялося, Всесвітня організація охорони здоров'я не стала оголошувати міжнародну надзвичайну ситуацію через 2019-nCoV. У ВООЗ наголосили, що поки що спалах захворювання є надзвичайною ситуацією лише для КНР.

Вперше цей коронавірус був діагностований у грудні минулого року. овий коронавірус став сьомим вірусом такого типу, яким може заразитися людина.

У Китаї вже зафіксовано майже 600 випадків захворювання вірусною пневмонією, викликаною 2019-nCoV, 17 людей померли. Британські епідеміологи вважають, що число заражених може значно перевищувати офіційні дані і сягати 4000 осіб.

Про поодинокі випадки захворювання також повідомляла влада Японії, Південної Кореї, Таїланду, Тайваню, В'єтнаму і США. В американських аеропортах застосовуються тепловізори для виявлення пасажирів з підвищеною температурою.

Влада КНР запровадила жорсткий карантин у місті Ухань, що стало епіцентром спалаху захворювання, а також у містах Ечжоу і Хуангань.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі