Забруднення океану пластиком губить бактерії, які дають кисень

Поділитися
Забруднення океану пластиком губить бактерії, які дають кисень Забруднення океану пластиком негативно впливає на ціанобактерії
Ціанобактерії виробляють близько 10% кисню на Землі.

Вчені з Університету Маккоурі заявили про те, що забруднення пластиком океану губить бактерії, які продукують кисень. Як повідомляє Naked science, на ціанобактерії Prochlorococcus припадає близько 10% кисню, що надходить в атмосферу Землі.

"Ми виявили, що вплив хімічних сполук, що надходять у океан з пластиком, порушує ріст, фотосинтез і виробництво кисню Prochlorococcus - найчисленнішими в океані фотосинтезуючими бактеріями. Залишається підтвердити ці результати дослідженнями в самому океані",- заявила одна з авторів дослідження Саша Тету.

У ході дослідження вчені провели експерименти в лабораторії. Дослідники вивчили два штами ціанобактерій, які живуть на різних глибинах океану, і піддали їх впливу хімічних сполук, які утворюються в природних умовах при розкладанні поліетилену і полівінілхлориду - основних пластикових матеріалів. Виявилося, що ці сполуки негативно впливали на бактерії, знижували темпи їхнього росту, фотосинтезу і, як наслідок, виділення чистого кисню.

Раніше вчені з фонду Ocean Cleanup Foundation провели нову оцінку Великої тихоокеанської сміттєвої плями і заявили про те, що її розміри в три рази перевищує територію Франції.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі