Зафіксовано підвищення концентрації потужного парникового газу в атмосфері

Поділитися
Зафіксовано підвищення концентрації потужного парникового газу в атмосфері В атмосфері Землі підвищилася концентрація потужного парникового газу © Phys.org
Викиди газу повинні бути повністю припинені у 2017 році.

Міжнародна група вчених заявила про те, що в атмосфері Землі підвищується концентрація потужного парникового газу трифторметану (гідрофторвуглецю-23, ГФВ-23), незважаючи на те, що його викиди повинні були бути повністю припинені в 2017 році, повідомляє Phys.org.

Вчені пильно стежили за концентрація ГФД-23 в атмосфері протягом 20 років. Сам газ рідко використовується в промисловості, але його викиди зростали, оскільки він застосовувався в системах охолодження в країнах, що розвиваються.

ГФВ-23 викликає інтерес вчених, оскільки він є неймовірно потужним парниковим газом. Набагато більш потужним, ніж діоксид вуглецю. У 2015 році Індія і Китай, які були відповідальні за більшу частину викидів ГФВ-23 заявили про те, що мають намір скоротити їхню кількість, а в 2017 році стверджували, що практично повністю припинили викиди газу.

Вчені вважали, що ці заходи приведуть до зниження концентрації ГФВ-23 в атмосфері в 2015-2017 роках. Виявилося ж, що в 2018 році концентрація газу тільки збільшилася, досягнувши рекордних значень.

На думку дослідників, причиною підвищення концентрації ГФВ-23 можуть бути викиди в Китаї та Індії, які насправді не так успішно виконали програму з ліквідації трифторметану, як вони повідомляли.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше повідомлялося про те, що в печерах Іспанії та Гібралтару вчені виявили найдавніше забруднення навколишнього середовища, викликане діяльністю людини. У печерах були виявлені виходи на поверхню важких металів: міді, свинцю, цинку і нікелю, датовані початком кам'яної доби. Причиною викидів стали багаття, які розпалювали доісторичні людьми в печерах, гар і попіл від них.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі