Життя на інших планетах може ховатися під льодом – вчені

Поділитися
Життя на інших планетах може ховатися під льодом – вчені Вчені вважають, що під льодом Енцелада може існувати життя © NASA
Під товщею льоду може ховатися ціла океанічний світ.

Вчені з NASA припустили, що життя на інших планетах може ховатися під товщею льоду. Так, наприклад, на Енцеладі, супутнику Сатурна, або Європі, супутнику Юпітера, може існувати цілий океанічний світ, повідомляє "Популярная механика".

Вважається, що на Енцеладі і Європі присутній водний пар, а також викидаються гейзери і стовпи диму. А значить, повинна існувати якась сила, яка направляє ці викиди. Присутність води та енергії може бути свідченням присутності життя. Вчені припускають, що таких планет може існувати досить багато.

За допомогою комп'ютерного моделювання Лінна Квік з NASA з'ясувала, що чверть планет Чумацького шляху можуть мати океани, при цьому частина з них покрита льодом. І точно також як і на Енцеладі і Європі, багато з них можуть виділяти енергію через вулкани або кріовулкани. А достатнє виділення тепла може зробити нежилу, на перший погляд екзопланету, придатною для життя.

На думку вчених, необхідно виміряти тепло, що виділяється екзопланетою або ж виявити, наприклад, виверження вулканів. Але поки що існуючі технології не дозволяють цього зробити.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Читайте також: У Новій Зеландії міністрам скоротять зарплати на 20%

Раніше астрономи з Університету Британської Колумбії провели розрахунки, які показали, що у Чумацькому Шляху може існувати близько шести мільярдів планет земного типу з потенційно придатними для життя умовами. Згідно з висновками дослідників, планети, схожі на нашу, можуть існувати біля 18% жовтих карликів нашої Галактики.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі