70 інфікованих за добу: у Львівській області новий антирекорд по коронавірусу

Поділитися
70 інфікованих за добу: у Львівській області новий антирекорд по коронавірусу 22 травня Україна перейшла до адаптивної моделі карантину © Корреспондент.net
Садовий назвав це "терміновим дзвіночком".

За останні 24 години у Львівській області зареєстровано 70 нових випадків інфікування коронавірусом. Таким чином, загальне число хворих в регіоні зросло до 1 513 осіб. Про це повідомляє пресслужба Львівської ОДА.

"155 у Львівській обласній інфекційній лікарні, 71 в Центрі легеневого здоров'я, 51 у 8 міській клінічній лікарні, 60 у 1 МКЛ, 73 у госпіталі ветеранів війни та репресованих, 23 у Стрийській міській лікарні, 21 у Кам'янка-Бузькій лікарні, 5 у Стебницькій міській лікарні, Сокальська ЦРЛ - 14 осіб", - йдеться в повідомленні.

Мер Львова Андрій Садовий назвав таку добову кількість нових інфікованих "поганим дзвіночком" . Сьогодні на сесії міськради, за його словами, будуть голосувати за прийняття негайних рішень, які сприятимуть покращенню епідситуацію, а також за закупівлю "термінових" та інших медзасобів.

Читайте також: МОЗ має намір створити держрезерв засобів індивідуального захисту

Нагадаємо, з п'ятниці, 22 травня, Україна перейшла до адаптивної моделі карантину. Водночас уряд послабив загальнонаціональні обмежувальні заходи, але вони будуть діяти тільки в тих регіонах, де дозволяє епідемічна ситуація.

Зазначимо, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в межах послаблення карантину прогнозує відновлення авіасполучення, зокрема і міжнародного, вже в наступному місяці. Шмигаль сказав, що найближча дата, коли європейські країни оголосили про можливості відкриття авіасполучення, це не раніше 15 червня.

Про економічні наслідки коронавірусу для України і українців читайте в статті Юлії Самаєвої "День песця" і матеріалі експертів Українського інституту майбутнього "Прогноз збитків. Якими будуть економічні збитки України через пандемію коронавірусу".

Чим загрожує карантин українському бізнесу, читайте в матеріалі Сергія Следзя і Вадима Башти "COVID-19: постраждають всі".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі