Абромавічус хоче продати недобудований крейсер "Україна"

Поділитися
Абромавічус хоче продати недобудований крейсер "Україна" В Укроборонпромі порахували щорічні витрати на забезпечення крейсера © uagolos.com
В Укроборонпромі більше не бачать необхідності в його добудові.

Укроборонпром розглядає можливість продажу ракетного крейсера "Україна", який зберігається на Миколаївському суднобудівному заводі. Таку думку в інтерв'ю DW висловив гендиректор ДК "Укроборонпром" Айварас Абромавічус, передає прес-служба Укроборонпрому.

За його словами, доцільності добудови ракетного крейсера "Україна" немає.

"В Україні немає необхідності в крейсері такого масштабу, тому ми будемо розглядати можливість продажу цього крейсера. Ми будуватимемо нові кораблі: меншого масштабу і в більшій кількості, виходячи з потреб наших Збройних сил", - повідомив Абромавічус.

В Укроборонпромі відзначають, що ракетний крейсер розроблявся у 70-х роках XX століття для знищення авіаносців в океанах, і на сьогодні вже не здатний ефективно діяти в сучасних умовах. Він не придатний для застосування в Чорному і Азовському морях, а його утриманя дороговартісне. Якщо роботи з його утримання не проводити, це призведе до екологічної катастрофи, забруднення акваторії річки Інгул, Південний Буг і Чорного моря. Довжина корабля становить 186,4 м і вага 11 500 т.

Як повідомлялося раніше, у 2013 році Росія пропонувала купити крейсер "Україна" за 30 млн доларів. В 1995 році крейсер оцінювався у 720 млн доларів. Після називалися різні цифри - від 300 млн до мільярда доларів. Зазначимо, що лише 30 млн доларів, згідно з оприлюдненими даними Мінпромполітики, витратили на попередні випробування ходових якостей корабля. На утримання крейсера з державного бюджету України щорічно виділяється понад 6 млн грн.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі