Адвокат "дніпропетровського терориста" стверджує, що міліція знищила докази у справі про вибух

Поділитися
Адвокат "дніпропетровського терориста" стверджує, що міліція знищила докази у справі про вибух У міліції зникло відео, де були докази у справі про вибух © Мост-Днепр
Фотографія та відео, на яких було зафіксовано саморобний вибуховий пристрій, знайдений на місці вибуху у Дніпропетровську, безслідно зникли.

Працівники міліції Дніпропетровська знищили докази у справі про вибухи у Дніпропетровську у квітні 2012 року. Про це в середу, 14 серпня, заявила адвокат обвинуваченого Дмитра Реви Оксана Томчук.

Правоохоронці, які працювали на місці вибуху, виявили четвертий саморобний вибуховий пристрій (СВУ) до вибуху, розповіла Томчук. За її словами, СВУ виявив начальник відділу управління карного розшуку Сергій Ігнатов. При цьому він зробив фото пристрою на свій мобільний телефон, а також зняв його на камеру, про що повідомив у суді 13 серпня начальник сектору Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Станіслав Плахотній.

Проте відеозапису у матеріалах справи не було, а фотографії з телефону виявилися нечітким, і на них було неможливо що-небудь розібрати. Як заявила адвокат, Плахотній відмовлявся відповідати на питання щодо долі цього відео. При цьому він говорив, що службові інструкції йому не дозволяють назвати прізвище начальника, якому він віддавав карту пам'яті. Так він стверджував, що відповідає тільки за саму карту, а не інформацію на ній.

Після цього йому показали протокол, де було зазначено, що карту пам'яті з відео вибухівки він віддав своєму начальству, а коли йому повернули карту, відео на ній вже не було. "Так і було", - підтвердив Плахотній. Томчук вважає, що у міліції знищили реальний доказ злочину.

При цьому вона зазначила, що відеозапис міг би бути доказом у справі, бо спочатку, Ігнатов стверджував, що вага СВУ становила 10 кг, а у пізніших свідченнях знизив її до 2 кг. Адвокат вважає, що зміна свідчень пов'язана з тим, що на відео, яке, за версією слідства, демонструє, як Віктор Сукачов і Віталій Федоряк виносять з будинку вибухівку, зовсім не схоже, що в пакетах знаходиться хоча б один предмет вагою до 10 кілограмів. А за свідченнями Федоряка, які слідство вважає достовірними, вони винесли не один СВУ, а відразу чотири.

Перевірити ж свідчення можна було за допомогою відеозапису знайденого СВУ, однак тепер це зробити неможливо, бо запис зник, вважає адвокат.

Нагадаємо, 27 квітня 2012 року в центрі Дніпропетровська прогриміли чотири вибухи, в результаті яких постраждала 31 людина, серед них 10 дітей. Всі вибухові пристрої були саморобними, вони були закладені в бетонні урни.

У травні були затримані четверо мешканців Дніпропетровська - Віктор Сукачов, Віталій Федоряк, Лев Просвірнін і Дмитро Рева, які підозрюються в організації ще трьох терактів, скоєних у жовтні-листопаді 2011 року в Дніпропетровську, Харкові та Запоріжжі.

Підсудний Віталій Федоряк повністю визнав свою провину, Віктор Сукачов - частково (заявивши про те, що йому не все зрозуміло в обвинувальному висновку), а Просвірнін і Рева наполягають на своїй невинності.

Сукачову і Федоряку пред'явлені звинувачення в створенні терористичної групи, здійсненні теракту і незаконному поводженні з вибуховими речовинами.

Просвірніна і Реву - у терористичному акті, вчиненому за попередньою змовою групою осіб. !zn

Читайте також:

"Дніпропетровський терорист" заявив, що підривав урни через пенсійну реформу і дорогий газ

"Дніпропетровським терористам" пред'явили позови на 1,4 мільйона гривень

Один із "дніпропетровських терористів" написав Януковичу про свою невинність

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі