Адвокатка Закревська вимагає замінити "маріонеткових прокурорів" у справі Героїв Небесної сотні

Поділитися
Адвокатка Закревська вимагає замінити "маріонеткових прокурорів" у справі Героїв Небесної сотні Адвокатка вимагає звільнити ряд прокурорів
Закревська висунула ряд вимог до Генерального прокурора.

Представники родин Героїв Небесної сотні вимагають замінити склад прокурорів у справі "ексберкутівців", яких обвинувачують у розстрілах на Інститутській у Києві у 2014 році, повідомила адвокатка Євгенія Закревська.

"Прокурорів, які належним чином представляли обвинувачення у справі всі ці роки - Олексій Донський, Ігор Земсков, Яніс Симонов і решту групи, які не ходили в суд, але також здійснювали важливу роботу щодо підготовки до судових засідань, збору доказів, тощо, викинули зі справи і замінили на маріонеточних прокурорів", - написала вона у Facebook.

Зазначається, що сьогодні, 2 січня, пройдуть співбесіди, на яких будуть затверджувати на адміністративні посади як прокурорів з минулої групи прокурорів, яких виключили зі справи, так і представників нової групи прокурорів.

"Ми маємо обґрунтовані побоювання, що повністю законна і обґрунтована позиція прокурорів Ігоря Земскова, Яніса Симонова, Дениса Іванова у цій справі і відмова виконувати незаконні позапроцесуальні вказівки Генерального прокурора стане підставою для переслідувань зазначених прокурорів, для помсти їм з боку керівництва Генеральної прокуратури, які є одночасно і членами комісії, що буде затверджувати на посаді - тобто очевидно мають конфлікт інтересів", - зазначила Закревська.

За її словами, представники родин Героїв Небесної сотні просять комісію з добору керівного складу органів прокуратури затвердити на адміністративних посадах виключених зі справи прокурорів Ігоря Земскова, Яніса Симонова, Дениса Іванова.

Окрім цього, вони вимагають не затверджувати прокурора з нової групи Сергія Куцого на посаду начальника другого відділу процесуального керівництва Департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку із масовими протестами 2013 - 2014 роках.

Закревська звернулася до Генерального прокурора Руслана Рябошапки з вимогами відсторонити від участі у кримінальних провадженнях по справах Майдану Олександра Шевеленка, Сергія Куцого та Дениса Суботіна, а також звільнити з посади керівника департаменту процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини, вчинені у зв'язку із масовими протестами 2013 – 2014 роках Віктора Мисяка.

Нагадаємо, Верховна Рада 3 грудня прийняла у другому читанні і в цілому законопроект про внесення змін до закону "Про Державне бюро розслідувань". Зокрема, він містить поправку, що слідчі органи прокуратури та прокурори можуть перевестися в ДБР без проведення конкурсу, якщо вони вели справи щодо злочинів, скоєних проти активістів Революції Гідності.

Зазначимо, що адвокат сімей Героїв Небесної Сотні Євгенія Закревська оголосила голодування у зв'язку з загрозою припинення розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі