Акції "Нацкорпусу" проти Гладковських: у Києві пройшло мирно, в Полтаві є затримані

Фото
Поділитися
У Полтаві, де сталися затримання, виступав Петро Порошенко.

У Києві сьогодні, 16 березня, відбулася масова акція протесту "Свинарчуків Порошенка - за ґрати!", яку організувала партія "Національний корпус". Учасники акції вимагали оперативно розслідувати оприлюднені факти корупції в оборонному секторі України і покарати фігурантів корупційних схем. Вони прийшли до Адміністрації президента і закидали будівлю іграшковими свинями.

Як повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Києві Андрій Крищенко, захід пройшов без порушень правопорядку, нікого не затримували. За його даними, на акції було близько 3 тисяч осіб, у "Нацкорпусі" кажуть - 10 тисяч.

Тим часом у Полтаві, де "Нацкорпус" також влаштував акцію, сталися затримання. У партії повідомили про те, що затриманих побили. А прес-служба поліції Полтавської області заявила, що група молодих людей намагалася спровокувати конфлікт з поліцейськими, які несли службу на площі біля театру Гоголя. У результаті постраждав один цивільний. У поліції зазначили, що "протиправну діяльність" було припинено.

У Полтаву сьогодні приїхав президент України Петро Порошенко. Як повідомляє видання "Полтавщина", глава держави виступав перед жителями міста зі сцени на площі театру, а з іншого боку театру представники "Нацкорпусу" проводили свою акцію.

Нагадаємо, раніше Соснівський райсуд Черкас обрав запобіжний захід керівнику місцевого відділення партії "Нацкорпус" Дмитру Кухарчуку і члену черкаського осередку політсили Антону Братку. Братка відправили на 60 діб під домашній арешт з обмеженням свободи у нічний час. Іншому підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту на два місяці.

Членів "Нацкорпусу" затримали після зіткнень з поліцією в Черкасах 9 березня. Під час зіткнень понад 20 осіб отримали травми. Політсила висунула президентові Петру Порошенку вимогу - покарати фігурантів розслідування про корупцію в "Укроборонпромі", серед яких Олег і Ігор Гладковські. Аналогічна акція протесту відбувалася й у Києві.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі