Активіст говорить, що вулиця залишається останнім аргументом

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Активіст говорить, що вулиця залишається останнім аргументом
"Ми чудово розуміли, що без медіа у справі Каті Гандзюк нам не впоратися. А камери, сорі, люблять димові шашки й фаєри"

Ще одне крило радикальної історії Майдану. Такі, як Роман Сініцин, переживши хворобу зростання, пройшовши через Майдан, війну і стикнувшись віч-на-віч зі свавіллям постмайданної правоохоронної Системи, перетворилися на системних борців із нею. Про це і багато іншого громадський активіст, блогер, один із організаторів ініціативи "Хто замовив Катю Гандзюк?" Роман Сініцин розповів у своєму інтерв'ю DT.UA.

"Країна хвора, - говорить Роман Сініцин. - Це історія про кризу довіри до правоохоронних органів і кризу справедливості. Однак рік нашої боротьби засвідчив, що боротися можна. Вся історія з Катею - це приклад "копнякової демократії". Коли ми щось робили, часто радикально, - ледве прокуратуру в Херсоні не захопили, закидавши її димовими шашками, і так рухали розслідування".

"Чесно кажучи, я не назву жодного іншого прикладу, коли б на одному протестному майданчику стояли ті, кого ви називаєте ультраправими, поруч із ультралівими, - уточнює активіст. - Зазвичай вони одне одного б'ють. Але сьогодні всі чудово розуміють, що це проблема спільна. Так, вистрелити, вдарити, штрикнути ножем можуть кого завгодно й де завгодно. Але всім однаково страшно, що абсолютно ніхто за це не буде покараний".

"Вулиця залишається останнім аргументом, - впевнений Роман. - І тут, знову-таки, грань між законом та його порушенням дуже тонка. Ми чудово розуміли, що без медіа нам не впоратися. А камери, сорі, люблять димові шашки й фаєри. Тільки так ми могли підштовхувати розслідування. Ми називали виконавців, замовників, посередників, і правоохоронці змушені були якось реагувати. Без широкого публічного обговорення та акцій нічого б не вийшло навіть із засудженими виконавцями й одним із організаторів, Павловським, якого зараз судять. Плюс міжнародна підтримка, оскільки Катя кілька років була співробітником ООН", - завершив Роман Сініцин.

Раніше Роман Сініцин говорив, що регіональні еліти повністю зрослися з криміналом і правоохоронцями

Також активіст заявив, що затягування владою розслідування - поле для подальших маніпуляцій

Детальніше читайте у матеріалі Інни Ведернікової "Роман Сініцин. Без табу" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна"

Повну відео-версію інтерв'ю із Романом Сініциним дивіться тут

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі