Активісти назвали аутсайдерів виборів у Раду: 14 кандидатів не отримали жодного голосу

Поділитися
Активісти назвали аутсайдерів виборів у Раду: 14 кандидатів не отримали жодного голосу Необранці балотувалися на округах у Донбасі
Кандидати не змогли проголосувати навіть самі за себе, що може свідчити про суто технічну участь у виборах.

Під час голосування на дострокових виборах до Верховної Ради 14 кандидатів-мажоритарників не отримали жодного голосу, свідчать дані аналізу, проведеного громадським рухом "ЧЕСНО".

Усі аутсайдери є самовисуванцями, які балотувались у Донецькій (11 кандидатів) і Луганській областях (3 кандидати).

Так, на окрузі №51 на Донеччині жодного голосу не отримали: Ігор Житинський, Ігор Карбан, Олег Кроха, Андрій Олійник, Леся Остапенко, Аліна Ромашкіна, Олександр Степаненко, Дмитро Чанов, Марина Черенкова, Юрій Шморгун, Володимир Ясиновський. На окрузі №105 на Луганщині: Володимир Нікітченко, Дарія Подгорна та Іван Смольніков.

"Це означає, що й самі кандидати не проголосували за себе, адже чимало з них мешкали навіть не в межах округу, а в Києві та інших областях. Відтак вони навіть не мали можливості це зробити. Така характеристика є свідченням того, що ці кандидати зареєстровані як технічні", - йдеться у повідомленні.

Ще 11 кандидатів в депутати отримали по одному голосу, чотири – по два і стільки ж – по три голоси. Загалом 41 кандидат одержав менш ніж десять голосів виборців, них 21 – у тому ж 105-му окрузі, 19 – у 51-му. Ще один народний необранець балотувався в окрузі №133 в Луганській області.

"При цьому 18 осіб із 41-го кандидата тимчасово не працюють. Це також свідчення того, що ці кандидати могли виконувати суто технічну функцію", - наголошують активісти.

В окрузі №51, частина якого тимчасово окупована російсько-терористичними військами, переміг пенсіонер-самовисуванець Олександр Ковальов – за нього віддали голоси 220 виборців (33%) із 676, які голосували на окрузі. Це антирекорд мажоритарки, який раніше належав Юхиму Звягільському – у 2014 році за нього віддали голоси близько 1454 виборців.

Водночас найбільшу кількість голосів на мажоритарці отримав знаний кнопкодав і чинний депутат від групи "Відродження" Антон Яценко, який балотувався як самовисуванець у окрузі №200 (Черкаська область) – 50 712.

Нагадаємо, позачергові вибори до Верховної Ради відбулися 21 липня. Згідно з остаточними результатами, "Слуга народу" набрала 43,16% голосів, "Опозиційна платформа – За життя" - 13,05%, "Батьківщина" – 8,18%, "Європейська солідарність" - 8,1%, "Голос" - 5,82%.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі