Активісти вимагали від ВККС України дати оцінку судді - ЗМІ

Поділитися
Активісти вимагали від ВККС України дати оцінку судді - ЗМІ © Українські новини

23 травня 2019 року біля стін Вищої кваліфікаційної комісії України відбувся мітинг-пікет, який вимагав при кваліфікаційному оцінюванні врахувати факти участі у рейдерській схемі судді Бабушкінського (нині Шевченківського) районного суду Дніпра Елеонори Женеску, повідомляють "Українські новини".

За словами заявника пікету, уповноваженого представника бенефіціара ТОВ "Стронг-Інвест" Олександра Спірідонова, як випливає з ситуації навколо нерухомого майна "Стронг-Інвест" у вигляді будівлі свинокомплексу агрохолдингу KSG Agro, фактично суддя Женеску входить до складу організованої групи, що сприяє своїми рішеннями рейдерським захопленням майна підприємств, і, імовірно, фізичних осіб.

Як повідомив кінцевий бенефіціар ТОВ "Стронг-Інвест" Олег Кошкін, 15 лютого 2019 р. держреєстратор КП "Центр реєстрації та надання послуг" Нивотрудівської сільради Дніпропетровської області Сергій Ковальов незаконно скасував держреєстрацію прав власності на нерухоме майно ТОВ "Стронг-Інвест" на користь ПАТ "БАНК КАМБІО". При цьому реєстратор, як з'ясувалося фіктивний, не перевірив наявні обтяження і не переконався, що договори кредитування та іпотеки були розірвані ще в 2014 р. Таким чином, за словами Олега Кошкіна, своїми умисними діями "чорний" реєстратор сприяв незаконному заволодінню майном "Стронг-Інвест" і завдав підприємству збитків на суму 6,5 млн. грн.

"Після того, як ми подали заяву про скоєння злочину в слідче управління обласної поліції, стало відомо, що від імені С. Ковальова скоєно понад десять дій, що сприяли рейдерським захопленням, - продовжує бенефіціар "Стронг-Інвест", - Згодом за скаргою "Стронг-Інвест" реєстраційні дії під ключами доступу Ковальова були визнані незаконними і наказом Мін'юсту скасовані. Але і це не зупинило рейдерів, які тепер стали діяти через суддю Елеонору Женеску".

"У ці дні Вища кваліфікаційна комісія суддів розглядає питання кваліфікаційного оцінювання судді Елеонори Женеску., - розповідає Олександр Спиридонов, - Своїм пікетом ми хочемо привернути увагу комісії до фактів сприяння судді рейдерського захоплення нерухомості величезного свинокомплексу, що має важливе значення в системі вітчизняного тваринництва".

Крім того, за його словами, відповідні скарги подані до Вищої ради правосуддя та Державного бюро розслідувань України, які зобов'язані провести належне розслідування всіх відомих на сьогодні фактів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі