Активісти вимагають розмістити на пачках цигарок зображення хвороб

ZN.UA Ексклюзив Фото
Поділитися
Учасники акції закликали парламент запровадити в Україні стандартизовані пачки сигарет з великими зображеннями хвороб.

У Маріїнському парку відбулась акція та брифінг з нагоди Міжнародного дня відмови від куріння.

Учасники принесли великі макети пачок сигарет із різним маркуванням і закликали парламент запровадити в Україні стандартизовані пачки сигарет з великими зображеннями хвороб. Під час події можна було наочно порівняти, наскільки привабливими є українські упаковки тютюнових виробів та відразливими стандартизовані пачки. Запровадження стандартизованої пачки сигарет - це дієвий інструмент у боротьбі із тютюновою залежністю.

Стандартизовані пачки сигарет мають бути однакового темно-оливкового кольору із великими ілюстрованими попередженнями про шкоду куріння (покривати щонайменше 65% поверхні), не містити логотипів та зображень тютюнових марок чи пропагандистської інформації на упаковці. Всі торгові назви і назви виробів мають бути уніфікованого кольору, шрифту та формату. Всесвітня організація охорони здоров'я у Керівних принципах до статті 11 Рамкової конвенції з боротьби проти тютюну рекомендує маркувати пачки сигарет саме таким чином. Україна ратифікувала цю конвенцію ще в 2006 році і зобов'язана її виконувати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі