Анонім "замінував" Південний міст у Києві – ЗМІ

Поділитися
Анонім "замінував" Південний міст у Києві – ЗМІ Поліція шукає вибухівку на Південному мосту © Вікіпедія
Столична поліція отримала чергове анонімне повідомлення про замінування об'єкта інфраструктури.

Поліція Києва отримала анонімне повідомлення про замінування Південного мосту. Увечері в неділю, 22 вересня, невідомий зателефонував на гарячу лінію "102" і розповів про вибухівку, повідомляє "Еспресо" з посиланням на джерела в поліції.

На об'єкт виїхали експерти-вибухотехніки, кінологи з собаками та слідчо-оперативна група.

Відзначимо, що в 2018 році поліція отримала майже 2,5 тисячі неправдивих повідомлень про замінування. Дві третини з них – 1708 - стосувалися об'єктів у Харківській області. На другому місці опинився Київ (190 повідомлень), на третьому і четвертому - Львівська та Одеська області, де було зареєстровано 139 і 85 неправдивих повідомлень відповідно.

Цьогоріч кількість таких повідомлень рекордна, в Україні регулярно "мінують" суди, станції метро, лікарні, дитсадки, ТЦ, вокзали, аеропорти тощо.

Нагадаємо, 18 вересня колишній військовослужбовець СЗГ Олексій Белько погрожував підірвати міст Метро в Києві. Він стверджував, що автомобіль начинений вибухівкою, і розстріляв з карабіна поліцейський безпілотник. Увечері Белька затримали. У спецоперації були задіяні спецпідрозділи КОРД Національної поліції і "Альфа" СБУ, Національна гвардія, снайпери і бронетехніка. У затриманого вилучили мисливський карабін та помпову рушницю. Вибухівки в автомобілі не виявилося.

Спочатку поліція кваліфікувала діяння "мінера" як підготовку до теракту, проте 19 вересня йому повідомили про підозру за ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) і ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян) Кримінального кодексу України.

За словами Белька, він переживав складний період і просто хотів привернути увагу до себе. Голова МВС Арсен Аваков і народний депутат Яна Зінкевич просили суд віддати підозрюваного їм на поруки. Однак суд підтримав позицію прокуратури і заарештував Белька на 60 діб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі