Армія ніколи не любила Порошенка, але поки що не полюбила й Зеленського – експерт

ZN.UA Ексклюзив
Поділитися
Армія ніколи не любила Порошенка, але поки що не полюбила й Зеленського – експерт Українська армія опинилася у невизначеному становищі © Операція Об'єднаних сил / Facebook
Поки Верховний Головнокомандувач відсторонено ставиться до проблем Збройних сил, цього й не станеться.

2019 рік завершується для Збройних сил України із невизначеністю. З одного боку, армія отримала чимало нового озброєння та обіцянки якнайшвидших реформ, з іншого боку – неоднозначне ставлення нової влади до своїх проблем. При цьому любов'ю до нового президента армія не горить, втім, як і до попереднього, пише в своїй статті для DT.UA директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

Автор зазначає, що тотальна недовіра військових до влади залишається однією з головних проблем президентів України.

"Копіювання президентом Зеленським стратегії попередника з орієнтирами на мирні переговори та політико-дипломатичні важелі - з відвертим усуненням Верховного Головнокомандувача від ідеї створення потужного війська - сьогодні залишається одним із вагомих викликів для України на сучасному етапі. Армія ніколи не любила Порошенка, але поки що не полюбила й Зеленського. І це було й залишається ваговитим мінусом верховних", – пише він.

При цьому така ситуація на тлі майбутнього нормандського саміту, що несе для України численні ризики – або громадянського конфлікту, або продовження бойових дій – виглядає, м'яко кажучи, неоднозначно.

Як повідомлялося, Київ, Берлін, Париж і Москва підтвердили участь лідерів чотирьох держав у "нормандському" саміті 9 грудня в столиці Франції.

Голова МЗС України Вадим Пристайко повідомив, що робочий варіант комюніке затвердили на початку вересня. За підсумками саміту лідери чотирьох країн повинні дати позитивну оцінку розведенню військ на трьох ділянках та обміну утримуваними особами, а також схвалити продовження роботи в цих напрямках. Про зміну положень або черговість пунктів Мінських домовленостей не йдеться.

Також Пристайко запевнив, що Зеленський не піде на поступки з ключових питань, що стосуються суверенітету і національної безпеки.

Детальніше про проблеми армії в канві нормандського саміту, ставлення нинішньої влади до збройним силам країни і недовіру військових до президента читайте в матеріалі Валентина Бадрака "Рік, який українська армія втратила" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі