Баканов назвав "таємні в'язниці СБУ" вигадкою російських спецслужб

Поділитися
Баканов назвав "таємні в'язниці СБУ" вигадкою російських спецслужб Голова СБУ нагадав про один із гучних фейків російської пропаганди © СБУ
Голова СБУ запевнив, що відомство працює над попередженням катувань та приниження людської гідності.

Голова Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що так звані "таємні в'язниці СБУ" - це не що інше, як вигадка російських спецслужб і елемент гібридної війни проти України.

"В Україні триває війна, у тому числі гібридна. Ми захищаємося не тільки від куль російських, але і від інформаційних атак і величезної цілеспрямованої брехні. Тому давно звикли до постійних "вкидів" про "таємні в'язниці СБУ". Ще раз підкреслюю - у Служби безпеки немає ніяких секретних в'язниць, де нібито когось катують. Це - фантазії російських пропагандистів", - заявив Баканов на нараді в Офісі генпрокурора у четвер, 4 червня.

За словами голови СБУ, у відомстві звертають особливу увагу на те, щоб не допускати проявів порушень прав людини або тортур. Він також додав, що з 2017 року в СБУ діє спеціальна група для співпраці з міжнародними та правозахисними організаціями, яку очолює заступник голови спецслужби.

Читайте також: Заступник голови Міноборони Петренко задекларував близько 1,5 млн грн і службову квартиру

Інформація про нібито існуючі "таємні в'язниці" СБУ з'явилася в публічному просторі в 2016 році. Правозахисні організації Human Rights Watch і Amnesty International в спільній доповіді заявили про звільнення 13 осіб з такої "таємної в'язниці" і вимагали від української влади провести ретельне розслідування за даним фактом.

У вересні того ж року Україну відвідали представники підкомітету ООН з попередження тортур. Їм надали доступ до всіх приміщень СБУ, і ніяких "таємних в'язниць" вони не виявили.

Детальніше про те, як російські спецслужби інспірували цю тему, а пропагандистські ЗМІ її підігріли, читайте в колонці Віктора Трепака "Таємні в'язниці СБУ" міф або реалії війни?" у ZN.UA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі