Балух розповів про тортури в колонії та СІЗО РФ

Поділитися
Балух розповів про тортури в колонії та СІЗО РФ В колонії і СІЗО Балуха били та погрожували сексуальним насильством © Крим. Реалії
За словами колишнього політв'язня, фізичне насильство до нього застосовували відразу, після прибуття до колонії і СІЗО Росії.

Володимир Балух розповів про тортури, які застосовували до нього в колонії російського Торжка. За його словами фізичне насильство до нього почалося відразу ж після прибуття в колонію.

"Тут на території колонії був побитий. Їх там було багато, чоловік 10, мінімум 8. Хто саме бив я не бачив. Я стояв обличчям до стіни", - розповів Балух під час пресконференції.

Він додав, що в цей час з ним був ще один засуджений, якого теж побили. За словами Балуха, у приміщення їх заводили по одному.

"Били по ногах, в область печінки і нирок. По голові ззаду... Я стояв обличчям до стіни, я перебував у розтягнутому положенні до дикого фізичного болю", - розповів Балух та додав, що його практично посадили на шпагат.

Українець розповів, що після цього його роздягли до гола, дали робу, яку не можна застебнути і сказали "заправляй в труси, штани і йди". Після цього, Володимира Балуха відвели "на карантин". Він зазначив, що працівники колонії придумали "порушення", які нібито він скоював. Колишній політв'язень зауважив, що його відправили в ШІЗО через те, що він неправильно привітався з начальником колонії.

"Жорстке фізичне насильство застосовувалося в Твері, в СІЗО №1... У день, коли я прибув у Твер застосовувалося жорстоке фізичне насильство. Це були тортури з погрозами сексуальної наруги. І теж було ШІЗО, придумані стягнення, за який сидів у ШІЗО, за які стягнення оголошували. І було побиття, наволочка на голову, поливання водою, биття по всіх частинах тіла, шок, по п'ятах, по ногах, по вухах. І загрози сексуального насильства", - розповів Балух.

Він відповів, що в такі моменти важко розуміти, скільки минуло часу. За його відчуттями тортури тривали близько 20-30 хвилин. Балух додав, що отримав близько 150 ударів електрошокером. Балух розповів також про тортури холодом.

Сьогодні Володимир Балух дає першу пресконференцію після повернення в Україну.

7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і Росією у форматі "35 на 35". РФ повернула до України 24 полонених моряків і 11 політв'язнів: Романа Сущенка, Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Миколу Карпюка, Олексія Сизоновича, Павла Гриба, Едема Бекірова, Євгена Панова й Артура Панова.

Серед тих, кого Україна передала РФ, є як росіяни, так і громадяни України, засуджені за державну зраду, участь у терористичних організаціях і інші злочини. 11 з них були помилувані президентом, 19 – звільнені з-під варти напередодні обміну, двоє вже перебували на волі, один був переданий росіянам раніше. До Москви полетіли, зокрема, головред пропагандистського видання "РИА Новости Украина" Кирило Вишинський і колишній командир роти ППО угруповання "ДНР" Володимир Цемах – ключовий фігурант справи MH17.

Докладніше читайте в спецтемі DT.UA "Повернення бранців Кремля додому", а також у матеріалі Володимира Кравченка "За будь-яку ціну?".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі