Батько Павла Гриба назвав "смертним вироком" ув'язнення сина

Поділитися
Батько Павла Гриба назвав "смертним вироком" ув'язнення сина © Ігор Гриб/Facebook
За словами Ігоря Гриба, у Росії знають про важкий стан його сина, але ніяк не допомагають йому.

Батько українського політв'язня Павла Гриба назвав "смертним вироком" рішення російського суду, згідно з яким українця засудили до шести років позбавлення волі. За словами Ігоря Гриба, голодування Павла може прискорити смерть тяжкохворого сина. Про це Ігор Гриб заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Це цілком прогнозовано, ми й не розраховували на якийсь виправдувальний вирок, 6 років, то, що просив прокурор, суд цілком задовольнив прохання прокурора", - сказав Ігор Гриб.

Батько українського політв'язня зазначив, що у нього немає ілюзій щодо апеляції і перегляду вироку.

"Я можу констатувати, що це смертний вирок. Павлу необхідна термінова медична операція, яка б дозволила йому далі жити. Цей термін - це автоматично винесення смертельного вироку", - додав Ігор Гриб.

За його словами, оголошення голодування може прискорити смерть Павла Гриба. Батько українця зазначив, що "йому не можна голодувати, категорично не можна голодувати, і я, звичайно, проти цього. Тиждень, два, три - не знаю, скільки пройде, як Павло просто помре".

Ігор Гриб заявив про те, що російську сторону давно повідомили про необхідність проведення операції Павлу Грибу, проте в РФ не вживають в даному напрямку ніяких дій.

"Сина я останній раз бачив перед викраденням 24 серпня 2017 року, тобто 19 місяців тому. Їхати в Ростов-на-Дону я не міг в Російську Федерацію, тому я його бачу тільки, як і ви, по телевізору", - зазначив Ігор гриб, додавши, що за час незаконного арешту сина було отримано всього лише один лист від нього.

Читайте також: Цуренко не змогла пробитися до третього раунду Australian Open

22 березня Північно-Кавказький окружний військовий суд визнав українського політв'язня Павла Гриба "винним у закликах до тероризму і схиляння до теракту". Українця засудили до шести років позбавлення волі в колонії загального режиму.

Нагадаємо, 24 серпня 2017 року на території Білорусі зник 19-річний громадянин України Павло Гриб. Він виїхав у Гомель для зустрічі з росіянкою, з якою познайомився в соцмережах. Про зникнення сина заявив відставний офіцер Державної прикордонної служби України, військовий капелан Ігор Гриб.

За невстановлених обставин Гриба вивезли на територію Росії, де відправили у СІЗО Краснодара за звинуваченням у нібито організації теракту в школі в Сочі. Суд заарештував його на два місяця, пізніше термін утримання під вартою неодноразово продовжували.

Російські слідчі стверджують, що з березня по травень 2017-го, перебуваючи в Україні, Гриб листувався в інтернеті зі старшокласницею із Сочі та нібито "переконував дівчину закласти виготовлений заздалегідь саморобний вибуховий пристрій і привести його в дію на випускному вечорі в одній зі шкіл".

Павло Гриб має інвалідність і змушений постійно приймати підтримуючі препарати.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі